Školski kutak

BNM Portal

O projektu

Medijska kultura ulazi u kurikulume škola

Cilj novinarske sekcije je angažiranje djece iz Osnovne i Srednje škole koji bi u praksi učili o novinarstvu. Zaintersirani bi se uključili u aktivno stvaranje medija – radio, portal, novina, društvene mreže. Plan je upravo najmlađim naraštajima našeg društva, prezentirati kako nastaje vijest, uključiti ih u stavarnje istih te naučiti razlikovati kvalitetni od nekvalitetnog medijskog sadržaja.

Djeca koja bi sudjelovala u novinarskoj sekciji radili bi na osmišljavanju vijesti, na istraživanju i na pronalasku samih zanimljivih informacija, te će od skupljenih informacija trebati složiti zanimljivu priču, bilo radijsku, televizijsku, novinsku ili pak priču koja će se plasirati putem društvenih mreža.

Ustupilo bi im se korištenje medijske opreme. Angažiralo bi ih se na svim platformama, s ciljem aktivnog sudjelovanja u kreiranju medijske slike društva. Isto tako, učilo bi ih se o samoj snazi medija i njihovog utjecaja na svijest društva u kojem odrastaju.

Djeca bi uz voditelja sekcije imala i mentore, starije novinare.

Plan je organizirati i ljetnu školu novinarstva. Spojiti se s ostalim novinarskim sekcijama u Hrvatskoj te na taj način djeci omogućiti da se druže i upoznaju s djecom koja imaju iste interese te da se socijaliziraju i na ovaj način.

Uz novinarsku sekciju, organizirali bi se fotografska i snimateljska sekcija te na taj način bi sve faktore aktivnog novinarstva spojili.

Djeca bi se animirala i na način da se organiziraju gostovanja u drugim gradovima koji imaju novinarske sekcije, ali bi se i ugostili iz drugih gradova.

Theme by Anders Norén